Selecteer een pagina

Cartouche
Programma 2024

01

Cor Bakker & Sjors van der Panne

Sjors van der Panne staat bekend om zijn verhalende liedjes. Je luistert gewoon naar zijn teksten. En Cor Bakker? Die luistert mee met zijn handen op de vleugel….

Sjors van der Panne werd in 2008 bij het grote publiek bekend door The Voice. Sindsdien is hij nog meer gegroeid en staat hij bekend als dé chansonnier van de Nederpop. Persoonlijke liederen van hemzelf wisselt hij af met klassiekers van zijn helden van Nederlandse (en soms Franse) bodem.

Uitverkochte concerten in het Concertgebouw of in theaters in het land zijn inmiddels heel gewoon voor hem. En Cor Bakker, die vindt het heerlijk om hem te begeleiden. Toen organisator Cartouche vóór corona de twee uitnodigde voor een optreden wisten de meesterpianist en zanger nog niet wat een bijzondere klik ze met elkaar zouden krijgen. De pianist die bekend staat om zijn muzikaal luisterend oor werd tijdens de repetities heel enthousiast over de verhalende zanger. Het is dan ook niet vreemd dat dit oorspronkelijk eenmalig optreden, nu heel gewoon voor ze is geworden….

Kaartjes bestellen? Klik op onderstaande link.

202425mei20:30Cor Bakker & Sjors van der PanneTwee Meesters in De Rijp

Cor Bakker en Sjors van der Panne - De Rijp
Brassband Papaybrass in De Rijp

02

Brassband Papayebrass

Papayebrass, bestaande uit zeven blazers en een drummer, brengt op 22 juni een opwindend optreden naar de Grote Kerk, met een mix van Colombiaanse papayeras en Noord-Amerikaanse brassbands. De muziek is een aanstekelijke combinatie van feestelijke Latijns-Amerikaanse klanken, inclusief dansmuziek en carnavalsmuziek, soms vermengd met klassiekers van Lucho Bermúdez en internationale nummers. De bandleden, afkomstig uit Santo Tomás in Noord-Colombia, vonden in muziek een toevluchtsoord uit het drugsgeweld van hun jeugd. Na professionele training evolueerde hun muzikale optreden tot een levendige viering, die niet alleen een genot is om naar te luisteren maar ook om te zien. Sinds 2016 streven ze ernaar zowel de papayeras-muziek te behouden als een boodschap te verspreiden van hoop en ontsnapping aan geweld in Latijns-Amerika. Dit optreden belooft een fantastische start van de zomer in De Rijp te zijn.

Kaartjes bestellen? Klik op onderstaande link.

202422jun20:30PapayebrassBrassband

03

Hans Dulfer & Total Response

De weergaloze saxofonist Hans Dulfer met zijn all-star band Total Response speelt eindelijk bijna “thuis”. Hoe leuk is het om de internationaal befaamde Dulfer, maar nuchtere polderman hier te laten optreden. Na een rustige periode en een zinderende start in Japan met dochter Candy heeft Hans Dulfer een mooie groep om zich heen gevormd met zijn Total Response band. Daarin zitten: Boris van der Lek (o.a. Earring, Brood, Deelder en 25 jaar Dulfer), Gitarist Jerôme Hol (een van de spectaculairste en meestgevraagde gitaristen van het moment, in de geest van Eddie van Halen en Jimmi Hendrix), Drummer Hans Eijkenaar, (werkte met de top van de Nederlandse en internationale muziekscene, waaronder Anouk, Kane, Kayak en is te horen op tientallen top-40 hits), Basgitarist Ishaq van Niel (moet je een keer gezien hebben om te geloven dat zo’n manier van basspelen bestaat) en Koen Schouten met zijn beestachtig knorrende baritonsax (o.a. Caro Emerald en Michelle David).

Het wordt een avond vol speelplezier en energie. De band speelt nieuwe nummers en eigenwijze bewerkingen van Dulfer-klassiekers, met de onwrikbaar uitdagende sax van Dulfer in de hoofdrol!

Kaartjes bestellen? Klik op onderstaande link.

202412okt20:30Dulfer! Total ResponseHans Dulfer

Hans en zijn band Dulfer Total Response

Heeft u nog vragen? 

Stichting Cartouche p/a Rechtestraat 98, 1483 BE De Rijp
t. 0299-674182 | e. info@cartouche-graftderijp.nl
Kvk 37118227

12 + 2 =