Selecteer een pagina

Cartouche
Programma 2024

Brassband Papaybrass in De Rijp

02

Brassband Papayebrass

Papayebrass, bestaande uit zeven blazers en een drummer, brengt op 22 juni een opwindend optreden naar de Grote Kerk, met een mix van Colombiaanse papayeras en Noord-Amerikaanse brassbands. De muziek is een aanstekelijke combinatie van feestelijke Latijns-Amerikaanse klanken, inclusief dansmuziek en carnavalsmuziek, soms vermengd met klassiekers van Lucho Bermúdez en internationale nummers. De bandleden, afkomstig uit Santo Tomás in Noord-Colombia, vonden in muziek een toevluchtsoord uit het drugsgeweld van hun jeugd. Na professionele training evolueerde hun muzikale optreden tot een levendige viering, die niet alleen een genot is om naar te luisteren maar ook om te zien. Sinds 2016 streven ze ernaar zowel de papayeras-muziek te behouden als een boodschap te verspreiden van hoop en ontsnapping aan geweld in Latijns-Amerika. Dit optreden belooft een fantastische start van de zomer in De Rijp te zijn.

Kaartjes bestellen? Klik op onderstaande link.

202422jun20:30PapayebrassBrassband

03

Hans Dulfer & Total Response

De weergaloze saxofonist Hans Dulfer met zijn all-star band Total Response speelt eindelijk bijna “thuis”. Hoe leuk is het om de internationaal befaamde Dulfer, maar nuchtere polderman hier te laten optreden. Na een rustige periode en een zinderende start in Japan met dochter Candy heeft Hans Dulfer een mooie groep om zich heen gevormd met zijn Total Response band. Daarin zitten: Boris van der Lek (o.a. Earring, Brood, Deelder en 25 jaar Dulfer), Gitarist Jerôme Hol (een van de spectaculairste en meestgevraagde gitaristen van het moment, in de geest van Eddie van Halen en Jimmi Hendrix), Drummer Hans Eijkenaar, (werkte met de top van de Nederlandse en internationale muziekscene, waaronder Anouk, Kane, Kayak en is te horen op tientallen top-40 hits), Basgitarist Ishaq van Niel (moet je een keer gezien hebben om te geloven dat zo’n manier van basspelen bestaat) en Koen Schouten met zijn beestachtig knorrende baritonsax (o.a. Caro Emerald en Michelle David).

Het wordt een avond vol speelplezier en energie. De band speelt nieuwe nummers en eigenwijze bewerkingen van Dulfer-klassiekers, met de onwrikbaar uitdagende sax van Dulfer in de hoofdrol!

Kaartjes bestellen? Klik op onderstaande link.

202412okt20:30Dulfer! Total ResponseHans Dulfer

Hans en zijn band Dulfer Total Response