Selecteer een pagina

Cartouche
Programma 2020-2021

Klik hier voor het programma-aanbod van 2021-2022

01

Micheline van Hautem & Erwin van Ligten : Zing, vecht, huil, bid…

Zing, vecht, huil, bid… is het nieuwe programma van de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem en topgitarist Erwin van Ligten. Niet toevallig valt dit programma samen met de toenemende aandacht voor Nederlands meest kleurrijke chansonnier, Ramses Shaffy.

Al elf jaar lang vormen Micheline Van Hautem en Erwin van Ligten een geweldig muzikaal paar, en met succes. Samen reisden ze het afgelopen decennium de wereld rond en werden buiten Nederland en België met open armen ontvangen op tal van podia in Frankrijk, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Op het vermaarde Fringe Festival in Edinburgh gooide Micheline Van Hautem tijdens meerdere edities hoge ogen en werd ze bekroond met de prestigieuze Herald Angel Award. ‘She is simply fabulous’, zei de The London Times. Met deze ode aan Ramses Shaffy, omarmt ze weer de Nederlandse taal.

Kaartjes bestellen? Er is een voorstelling om 19:30 uur en 21:15 uur. Klik op onderstaande link.

Missing Event Data

Micheline Van Hautem en Erwin van Ligten Zing, vecht, huil, bid…. 5 september 2020
Mike Boddé, Sterre Konijn en Merel Vercammen Nachtlicht: muzikaal spektakel in het schemerduister

02

Mike Boddé, Sterre Konijn & Merel Vercammen : Nachtlicht

De voorstelling is met pianist en alleskunner Mike Boddé, zangeres Sterre Konijn en violiste Merel Vercammen. Volgens Boddé is het eigenlijk ‘een compliment als mensen tijdens de voorstelling slaperig worden…’ Een beetje vaag klinkt het allemaal, maar de voorstelling gaat gewoon over de nacht en de (ont)spanning die daarbij hoort.

In de nacht beleef je de wereld anders dan overdag. Mike Boddé, Sterre Konijn en Merel Vercammen nemen je mee in hun dromen en nachtmerries. Samen zorgen ze voor een muzikaal spektakel in het schemerduister. Nachtelijke jazz, chansons, improvisaties en natuurlijk nocturnes, de nachtmuziek uit de klassieke wereld. Muziek van Nina Hagen, Paul McCartney, Chopin, Astor Piazzolla: u zult het allemaal herkennen.

Kaartjes bestellen? Klik op onderstaande link.

Missing Event Data

03

Gerard Alderliefste & Friends: 'Un Belle Histoire'

Gerard Alderliefste is vooral bekend om zijn Franse chansons en zijn optredens met een kleine bezetting. Top 2000 faam kreeg hij door zijn nummers met Paul de Leeuw, Liesbeth List en Ramses Shaffy. Deze avond is echter anders. Maar liefst acht man begeleiding (waaronder oud-Rijper Rob Stoop) laten u terugverlangen naar uw vakantie in la douce France.

Natuurlijk zullen deze avond favorieten als Michel Fugain en Julien Clerc niet ontbreken met het tijdloze ‘Une belle histoire’ en het swingende ‘Elle voulait qu’on l’appelle Venise.’ Maar u hoort ook nummers van de Poppy’s tot ZAZ , Piaf tot Stromae en wat eigen werk.

Gerard Alderliefste (zang, gitaar)
Kees Post ((contra)bas)
Bob Schimscheimer (drums)
Michel van Kemenade (toetsen)
Maria Eldering (viool)
Rob Stoop (accordeon)
Bregje Hermans
Rosanne Alderliefste ((backing) vocals)

Kaartjes bestellen? Klik op onderstaande link.

Missing Event Data

04

Neon Ensemble: Symfonie Orkest

Een beetje traditie is het inmiddels wel: het Neon Ensemble dat bij ons komt optreden. Het grote symfonie orkest met zo’n 70-80 muzikanten is al vaak in De Rijp geweest. Deze avond hoort u, onder klein voorbehoud, onderstaande stukken. Deze zijn niet alleen gevarieerd om te horen, maar door de diverse instrumenten die spelen ook leuk om te zien. Juist omdat u zo dicht op het orkest zit!

Kodály – Dansen van Galanta
Koussevitzky – contrabasconcert
(contrabas: Larissa Klipp)
Schubert – Symfonie 4
Brahms – Hongaarse dansen 1, 3, 10

Kaartjes bestellen? Klik op onderstaande link.

Missing Event Data

Heeft u nog vragen? 

Stichting Cartouche p/a Rechtestraat 98, 1483 BE De Rijp
t. 0299-674182 | e. info@cartouche-graftderijp.nl
Kvk 37118227

10 + 4 =