Selecteer een pagina

Zaterdag 4 maart 2023 komt het ensemble Musica Extrema naar de Grote Kerk van De Rijp. Dit kleine orkestje zet de partita’s van Johann Sebastian Bach deze avond centraal.  Bach’s partita’s en inventies worden door velen gezien als de parels van zijn onuitputtelijke oeuvre. De muzikanten van Musica Extrema zijn aan het werk gegaan met deze muziek. Tanya Schaap, de violiste van Musica Extrema heeft een grote voorliefde voor de Argentijnse muziek. Deze voorliefde maakt de muziek deze avond niet alleen bijzonder (wel echt Bach), maar ook geschikt voor de twee tango-dansers die deze avond óók te zien zijn.

Musica Extrema is geen standaard ensemble. Met hun muzikaliteit hebben ze al vele mooie voorstellingen gemaakt, die net wat anders zijn. Het succes van deze voorstellingen heeft hun ook optredens bezorgd in Noord-Europa. Dit keer hebben ze voor de begeleiding gekozen van twee Argentijnse dansers, Monik en Dante Dominguez. Maar ook hier geldt: verwacht geen standaard tango. Loslaten, vasthouden en een beetje acrobatiek. Het is een voorstelling om te luisteren én te kijken…

De voorstelling begint om 20.30 uur. Kaarten kosten € 16,-. In de voorverkoop zijn via deze link verkrijgbaar op onze website en bij DA-drogist Rijkes (alleen cash). Op 4 maart zijn vanaf 20.00 uur kaarten te koop bij de kassa in de Grote Kerk. Hier een voorproefje van de voorstelling: