Selecteer een pagina

Op vrijdag 23 september speelt het symfonie orkest Neon Ensemble – bestaande uit ruim 70 musici – stukken van Brahms en Beethoven bij Cartouche in de Grote Kerk van De Rijp.
Op het programma staan de Achtste Symfonie van Beethoven en het Dubbelconcert van Brahms voor viool en cello van Braahms, met als solisten Emi Ohi Resnick (viool) en Joachim Müller-Crépon (cello).

De Achtste Symfonie van Ludwig van Beethoven is licht van karakter in vergelijking met zijn andere symfonieën. Het heeft haast iets weg van het werk van Haydn. Het stuk speelt met de verwachtingen van de luisteraar door verrassende schakeringen in volume, opzwepende ritmes en in elk deel grapjes en noviteiten.

In het Dubbelconcert van Johannes Brahms soleren violiste Emi Ohi Resnick en cellist Joachim Müller-Crépon. Dit stuk componeerde Brahms in 1887. Het was zijn laatste werk dat hij voor orkest schreef. Hij schreef dit werk tijdens een vakantie in Zwitserland. De lyrische rijkdom van de muziek lijkt het genoegen van Brahm’s zomerverblijf te weerspiegelen.

Solisten:
Emi Ohi Resnick is geboren in New York City. Zij maakte haar debuut in Cargenie Hal op haar 15e en treedt sindsdien internationaal op .
Joachim Müller-Crépon is geboren in Zürich, begon op zijn 5e met cellospelen en zong daarnaast in zijn jeugd in de Züricher Sängerknaben. Als cellist won hij prijzen op diverse nationale en internationale concoursen.

De voorstelling begint op vrijdag 23 september om 20:30 uur. Kaarten kosten € 15,00. In de voorverkoop zijn deze verkrijgbaar via de website cartouche-graftderijp.nl (betaling via iDeal) via deze link en bij DA-drogist Rijkes.