Selecteer een pagina
Het theaterprogramma 2022 – 2023 begint Cartouche op zaterdag 3 september met een verrassende voorstelling. Voor het eerst is een professionele dansvoorstelling te zien in de Grote Kerk!

Drie musici van het ensemble Música Extrema en twee dansers van Het Internationaal Danstheater (Monik en Dante Dominguez) durfden het aan om werk van Bach als uitgangspunt te nemen en hiermee een eigen artistieke weg in te slaan. In de muziektheater-voorstelling ‘Partita’ worden onder meer twee bewerkte ‘Partita’s’ van Bach samengevoegd met tango door het danskoppel.

De choreografie hebben de uit Brussel afkomstige dansers zelf ontworpen. Het zijn tangodansen waarbij de voorgeschreven choreografieën niet slaafs worden gevolgd en waarin zij elkaar aantrekken en afstoten. Zij loopt weg – hij gaat er achteraan. Tango met een vleugje acrobatiek.

Música Extrema is al vaker in De Rijp geweest. De groep heeft een grote voorliefde voor de tango en maakt vaak bijzondere bewerkingen op bestaande muziek. Zo waren zij, samen met Jan Rot, een aantal jaren geleden in de kerk met hun (inmiddels beroemde) versie van de Matheus Passion. Bij andere voorstellingen bleek violiste Tanya Schaap een boeiende verteller te zijn. Ook nu zal zij tussendoor enkele anekdotes vertellen over Bach en zijn muziek.

De voorstelling begint op 3 september om 20.30 uur. Kaarten kosten €16. U kunt kaartjes via deze link bestellen. Op 3 september kunt u vanaf 20.00 uur bij de kassa in de Grote Kerk van De Rijp ook kaartjes kopen.